Η ΔΕΗ ανοίγει την πόρτα εξόδου σε 220 εργαζόμενους!

Η ΔΕΗ ανοίγει την πόρτα εξόδου σε 220 εργαζόμενους!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:53 Δημιουργία 20/11/18, 09:30

TAGS

Το πλάνο ανανέωσης του προσωπικού βρίσκεται ψηλά στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΗ, η οποία ανοίγει την πόρτα εξόδου σε 220 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει πλήρως τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και θα αντικατασταθούν από νεότερους.

Στόχος της εισηγμένης είναι η εξοικονόμηση 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πλάνο της εταιρείας έχει ως εξής: αρχικά, θα δοθεί στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, για να αποδεχθούν την πρόταση για οικειοθελή αποχώρηση. Όσοι συμφωνήσουν επί αυτής, τότε θα λάβουν μπόνους 5.000 ευρώ. Όσοι δώσουν αρνητική απάντηση, θα επιλεγεί ο δρόμος της απόλυσης.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους εργαζόμενους της εισηγμένης, όπως προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν ισχύει ο συμψηφισμός αποζημίωσης απόλυσης με το εφάπαξ σύνταξης. Συνεπώς, όσοι απομακρύνονται, θα εισπράττουν το ποσό των 15.000 ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι 220 εργαζόμενοι χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: των υπερβαρέων, άνω των 60 ετών, των απλών υπαλλήλων άνω των 62 ετών και στελεχών άνω των 65 ετών. Το σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο ΔΣ σήμερα, Τρίτη.

Αν σου άρεσε κάνε