Πράσινο φως στον αποκλειστικό έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε

Πράσινο φως στον αποκλειστικό έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε "Νέα Οδό" και "Οδό Κεντρικής Ελλάδος"

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:48 Δημιουργία 23/11/18, 14:47

Τον αποκλειστικό έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επί των εταιρειών "Νέα Οδός ΑΕ" και "Οδός Κεντρικής Ελλάδος ΑΕ", μέσω εξαγοράς του υπολοίπου ποσοστού των μετοχικών τους κεφαλαίων, ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθμόν 673/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, την από 05.10.2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στη μεταβολή του ελέγχου των εταιριών "ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΕ" και "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ" από κοινό σε αποκλειστικό, μέσω της εξαγοράς από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ του υπολοίπου ποσοστού των μετοχικών τους κεφαλαίων που κατείχε προηγουμένως η εταιρία FERROVIAL S.A.

Με την απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά", καταλήγει η Ε.Α.

Αν σου άρεσε κάνε