Folli Follie: Παραποίηση στοιχείων και για το 2016 «είδε» η ΕΚ

Folli Follie: Παραποίηση στοιχείων και για το 2016 «είδε» η ΕΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:21 Δημιουργία 29/11/18, 17:13

Ακόμα περισσότερο «ανοίγει» ο έλεγχος για την υπόθεση της Folli Follie, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ανακοινώνει την Πέμπτη πως ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2016 της εισηγμένης όπου εντοπίστηκαν παραποιημένα στοιχεία του ισολογισμού (ταμειακά διαθέσιμα κ.λπ.).

Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται ως προς το σκέλος της συναλλαγής του Δημήτρη Κουτσολιούτσου το 2017 (πώληση τίτλων της FF συνολικής αξίας 23 εκατ ευρώ) προκειμένου να τεκμηριωθεί το όφελος που προέκυψε από τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Εάν συμβεί αυτό, τότε πιθανώς προκύψει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, στοιχείο που θα δρομολογήσει σειρά νέων εξελίξεων και ανατροπών.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚ προκειμένου να εξετάσει συνολικά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της και εν συνεχεία να απευθύνει δικαίωμα ακρόασης στους εμπλεκόμενους. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ώστε να καταλήξει στην λήψη αποφάσεων που εν προκειμένω θα αφορούν σε νέα σειρά προστίμων.

Διοικητικές κυρώσεις αναμένεται αυτή τη φορά να επιβληθούν σε σειρά φυσικών και νομικών προσώπων που «γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν» και μάλιστα ο σχετικός κατάλογος αναμένεται να είναι «εμπλουτισμένος» και με πρόσωπα που σχετίζονται με θυγατρική της FF στην Κίνα. Με το στοιχείο περί «οφέλους» ή μη τεκμηριωμένο έως τότε στη διάθεσή της, η Διοίκηση της Επιτροπής θα ενημερώσει σχετικώς τον οικονομικό Εισαγγελέα , ο οποίος πιθανώς να χρειαστεί να προβεί σε νέους χειρισμούς μετά τα νέα δεδομένα.

Αν σου άρεσε κάνε