Διώξεις για 2 κακουργήματα για την υπόθεση Folli Follie

Διώξεις για 2 κακουργήματα για την υπόθεση Folli Follie

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:12 Δημιουργία 07/12/18, 21:06

Νέα δεδομένα έρχονται την Παρασκευή σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, με οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να ασκεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα , που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ) σε όλους τους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό και του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Δεν έπεισαν

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι πριν από λίγες μέρες και παρέδωσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης. Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές η μεν οικογένεια Κουτσολιούτσου στις εξηγήσεις της αρκέστηκε στην ανάπτυξη νομικών θεμάτων οι δε υπόλοιποι 7 (η πλειονότητα τουλάχιστον) εκτιμάται πως «έδειξε» ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.

Αν σου άρεσε κάνε