Folli Follie: Τα «κλειδιά» στους ομολογιούχους

Folli Follie: Τα «κλειδιά» στους ομολογιούχους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:19 Δημιουργία 19/12/18, 11:16

Από τον επόμενο χρόνο αναμένονται οι αποφάσεις των ομολογιούχων επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli Follie.

Τα «βλέμματα» τώρα στρέφονται στις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, οι οποίες αναμένεται να συγκληθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, αφότου «κλείδωσε» η καταρχήν συμφωνία επί του σχεδίου διάσωσης.

Το επόμενο στάδιο, λοιπόν, αφορά την έγκρισή του από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων και τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της εισηγμένης, προκειμένου το όλο σχέδιο να οδεύσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Από την πλευρά της, η εταιρεία προσβλέπει στη συναίνεση των ομολογιούχων ως τις 24 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να κατατεθεί νέα αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο 106 δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το «πράσινο φως» των ομολογιούχων είναι η ολοκλήρωση του due diligence.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο διάσωσης προβλέπει τον διαχωρισμό της εισηγμένης σε καλή και κακή, με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, όπου θα μεταφερθούν τα «ασημικά» της σημερινής Folli Follie. Παράλληλα, γίνεται λόγος και για ένεση ρευστότητας από την πλευρά των ομολογιούχων.

Επισημαίνεται πως την Παρασκευή έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Folli Follie, όπου το σώμα των μετόχων καλείται να εγκρίνει την ανάθεση στην PwC του επανελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 και της αναδιατύπωσης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

Στο μεταξύ, παρελθόν από τη θέση του CEO της εταιρείας αποτελεί από χθες, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, που απέστειλε επιστολής παραίτησης προς τον πρόεδρο και τα έλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου FF Group.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουτσολιούτσου και ζήτησε την παραμονή του στο Δ.Σ. της Εταιρείας, ως μη εκτελεστικό μέλος, για να συμβάλλει στο έργο και την προσπάθεια της νέας Διοίκησης. Ο κ. Κουτσολιούτσος αποδέχτηκε να παραμείνει ως απλό μη εκτελεστικό μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου FF Group ευχαρίστησε τον κ. Κουτσολιούτσο για τις προσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου η μετάβαση της Εταιρείας σε μια νέα κατάσταση να γίνει με ομαλό τρόπο, καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για την ανεύρεση ισχυρού επενδυτικού σχήματος που θα μπορούσε να αναλάβει την Εταιρεία.

Περαιτέρω, αναγνωρίζει ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος φρόντισε, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι τρέχουσες ανάγκες και δραστηριότητες της Εταιρείας, έχοντας εξοφλήσει προκαταβολικά προμηθευτές και συνεργάτες, ενώ έχει ανταποκριθεί πλήρως και απαρεγκλίτως στις υποχρεώσεις της Εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους της» καταλήγει η ανακοίνωση της Folli Follie.

Αν σου άρεσε κάνε