Folli Follie: Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών του Χονγκ Κονγκ

Folli Follie: Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών του Χονγκ Κονγκ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:02 Δημιουργία 24/12/18, 09:23

Έρευνα διεξάγουν οι αρχές του Χονγκ Κονγκ για τα ψευδή οικονομικά στοιχεία που φαίνεται να δήλωναν οι θυγατρικές της Folli Follie που εδρεύουν στην επικράτειά τους.

Ειδικότερα, υπό διερεύνηση έχουν τεθεί οι επικεφαλής της FF Group Sourcing Ltd (FF Asia-Pacific - APAC), της θυγατρικής της FFG μέσω της οποίας περνούσαν οι δραστηριότητες πάνω από δέκα άλλων εταιρειών του ομίλου σε Ασία και μη. Σημειώνεται ωστόσο ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί τα ανώτατα στελέχη των εκεί θυγατρικών και έχουν τοποθετηθεί νέοι επικεφαλής (CFO και COO).

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται μαζί με τα στελέχη της FFG, ορκωτοί ελεγκτές καθώς και οι ελεγκτική εταιρεία Thomas Ng - Chi Wa & Co.

Με βάση τα πορίσματα εμφανίζεται να κατέγραφε ψευδή οικονομικά στοιχεία στους ισολογισμούς της σχετικά με ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις, αποθέματα και κέρδη, με σκοπό αυτά να συμπεριληφθούν στους ενοποιημένους ισολογισμούς της μητρικής στην Ελλάδα και να εμφανίζεται έτσι η FF ως εξαιρετικά κερδοφόρα και οικονομικά ισχυρή εταιρεία.

Πλέον, βέβαια, ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η εταιρεία είναι η υπαγωγή της στο άρθρο 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν για διάστημα μόλις 3 μηνών.

Αν σου άρεσε κάνε