Σύμπραξη επενδυτικών σχημάτων για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Σύμπραξη επενδυτικών σχημάτων για το 50,1% των ΕΛΠΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:40 Δημιουργία 21/01/19, 17:35

Τη σύσταση συμπράξεων από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους επενδυτές ενέκρινε το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της Β’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση ποσοστού 50,1% στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η σύσταση συμπράξεων ως εξής (με αλφαβητική σειρά)

(α) σύμπραξη της εταιρείας Glencore Energy UK LTD με την εταιρεία «CIEP Participations S.a r.l. SICAR» του ομίλου Carlyle και

(β) σύμπραξη της εταιρείας Vitol Holding BV με την εταιρεία «Société Nationale pour la Recherche, la Production, le Transport, la Transformation et la Commercialisation des Hydrocarbures» («Sonatrach»).

CIEP Participations S.a r.l. SICAR

Η εταιρεία «CIEP Participations S.a r.l. SICAR» ελέγχεται από την The Carlyle Group L.P., η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq και αποτελεί επενδυτική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, με πάνω από 212 δισ. δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία μέσα από 339 επενδυτικά οχήματα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Ουάσιγκτον.

Η «CIEP Participations S.a r.l. SICAR» εποπτεύεται από την Commission de Surveillance du Secteur Financier (χρηματοοικονομική εποπτική αρχή) του Λουξεμβούργου. Η CIEP αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτός της Βόρειας Αμερικής, κυρίως στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Ξεκίνησε το 2013 με κεφάλαια 2,5 δισ. δολάρια.

Sonatrach

Η Sonatrach είναι η κρατική εταιρεία εξόρυξης, μεταφοράς και εμπορίας υδρογονανθράκων με μοναδικό μέτοχο (κατά ποσοστό 100%) τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό την εκμετάλλευση των πόρων υδρογονανθράκων της χώρας. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν όλες τις πτυχές της αλυσίδας της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου: Upstram (E&P), Midstream (Μεταφορές) και Downstream (Μάρκετινγκ, Διύλιση και Petchems).

Αν σου άρεσε κάνε