Φαβορί για το ξενοδοχείο Esperia ο ισραηλινός όμιλος Fattal Group

Φαβορί για το ξενοδοχείο Esperia ο ισραηλινός όμιλος Fattal Group

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:11 Δημιουργία 23/01/19, 16:09

Την υψηλότερη προσφορά για τη μίσθωση του ακινήτου, επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, που στέγαζε το ξενοδοχείο Εsperia, στο κέντρο της Αθήνας κατέθεσε ο ισραηλινός όμιλος Fattal Group.

Το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει τις 95.000 ευρώ. Ο δεύτερος ενδιαφερόμενος που είχε υποβάλει φάκελο ήταν η Yasbek Hotel Establishment, λιβανέζικων συμφερόντων, και σε συνεργασία με τη Marriott, πρόσφερε περί τις 94.000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα. Τρίτη υποψηφιότητα αποτελούσε ο όμιλος Βερούκα (αλυσίδα Βazaar) που από κοινού με την Accor πρόσφερε περί τα 90.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΦΚΑ για το ακίνητο, ο επενδυτής πρέπει να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως μονάδα 5 αστέρων.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη. Στο διαγωνισμό είχε τεθεί ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα τις 54.000 ευρώ.

Ο όμιλος Fattal ιδρύθηκε το 1998 απο τον David Fattal και το πρώτο του ξενοδοχείο ήταν το Le Meridien Eilat. Ο όμιλος ειδικεύεται σε τουριστικά θέρετρα, ξενοδοχεία πόλης και αεροδρομίων και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 125 ακίνητα στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα στην Κύπρο. Τον Μάρτιο του 2017, ο Όμιλος ξεκίνησε το Fattal Hotel Management Cyprus Ltd, μέσω του οποίου απέκτησε τα πρώτα τρία ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Πάφο: το Laura Beach & Splash Resort, το Cypria Maris Beach Hotel & Spa και το Sentido Cypria Bay.

Αν σου άρεσε κάνε