Μήνυση Folli Follie κατά Δ. Κουτσολιούτσου και άλλων 2

Μήνυση Folli Follie κατά Δ. Κουτσολιούτσου και άλλων 2

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:18 Δημιουργία 12/02/19, 18:13

Ακόμα ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί την Τρίτη στο σίριαλ της υπόθεσης Folli Follie, με τη διοίκηση της εισηγμένης να ανακοινώνει την κατάθεση αγωγών κατά των Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Law Chiu Chuen και Ιωάννη Μπεγιέτη που υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS.

Η απόφαση αυτή, έρχεται μήνες μετά την δημοσιοποίηση του καυτού πορίσματος της Alvarez & Marsal που αποκάλυψε αποκλίσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στα τρία ονόματα περιλαμβάνεται και αυτό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ενώ υποστηρίζεται ότι «η Εταιρεία επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (εφεξής η «Εταιρεία») παρέχει στο επενδυτικό κοινό την εξής ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (“FFGS”), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για την χρήση 2017, κκ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του Οικονομικού Διευθυντή της FFGS, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για την ζημία που υπέστη η Εταιρεία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων.

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό κατά την άσκηση των εν λόγω αγωγών.

Αν σου άρεσε κάνε