Τα βρήκαν Folli Follie και ομολογιούχοι

Τα βρήκαν Folli Follie και ομολογιούχοι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 22:44 Δημιουργία 13/02/19, 22:38

Κοινό τόπο… φαίνεται πως βρήκαν η διοίκηση της Folli Follie και οι ομολογιούχοι.

Σε συνάντηση μεταξύ της της ηγεσίας της εισηγμένης και της αντιπροσωπείας των Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital, που ελέγχουν την καταστατική πλειοψηφία των κατόχων ευρωομολόγων της FFG, οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε καταρχήν συμφωνία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγιναν δεκτοί όλοι οι όροι επί του νέου term sheet, το οποίο θα περιληφθεί στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στη Συμφωνία Αναδιάρθρωσης.

Βέβαια, «κλειδί» για τη συμφωνία αποτελεί η άρση της δέσμευσης των ακινήτων της Folli Follie.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β-δ του Πτωχευτικού Κώδικα, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του ελέγχου που πραγματοποιεί η PwC για και της έγκρισης της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση των ομολογιούχων.

Μάλιστα, η εισηγμένη με την παρακάτω ανακοίνωση επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας:

"Η εταιρεία με την επωνυμία "Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία" και τον διακριτικό τίτλο "FF Group” (η "Εταιρεία") παρέχει την ακόλουθη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό. Κατά την σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε την σύναψη επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας (term sheet) με ομάδα ομολογιούχων αναφορικά με την προτεινόμενη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

Επί τη βάσει της εν λόγω συμφωνίας, η Εταιρεία θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ομολογιούχους δανειστές της για την παροχή συναίνεσης, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας από το απαιτούμενο κατά νόμον ποσοστό των πιστωτών της.

Η Εταιρεία θα επανέλθει με περαιτέρω ανακοινώσεις της προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις επόμενες ενέργειές της αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε