Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:43 Δημιουργία 14/02/19, 16:41

Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank άσκησε η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας αλλά και των επικεφαλής εταιρειών που έλαβαν τα συγκεκριμένα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 μέχρι το 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ασκήθηκαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην απιστία σε βάρος των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν, αφού οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους. Η έρευνα είχε ξεκινήσει έπειτα από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Αν σου άρεσε κάνε