Nexans: Αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς μετοχών υπέβαλε η Nexans Participations

Nexans: Αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς μετοχών υπέβαλε η Nexans Participations

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:58 Δημιουργία 20/02/19, 17:55

Αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της NEXANS (Εταιρεία) ονομαστικής αξίας ευρώ 1,25 έκαστη υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η NEXANS PARTICIPATIONS" (ο "Προτείνων"), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων μετοχών στο πλαίσιο της από 18 Οκτωβρίου 2018 προαιρετικής δημόσιας πρότασης, που είχε υποβάλει ο Προτείνων (η "Δημόσια Πρόταση"), και σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας με την επωνυμία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" (ATHEXCSD ή ΕΛ.Κ.Α.Τ.), στις 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Προτείνων κατείχε συνολικά 22.586.775 μετοχές (εκ του συνόλου των 22.996.875 μετοχών έκδοσης της Εταιρείας (οι "Μετοχές")), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 98,22% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ κανένα από τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου (τα "Συντονισμένα Πρόσωπα") δεν κατείχε Μετοχές κατά την ως άνω ημερομηνία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Προτείνων, με την αίτησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτήθηκε την έγκριση της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων Μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει ο ίδιος, ήτοι συνολικά 410.100 κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου Μετοχών, που αντιπροσωπεύουν περίπου ποσοστό 1,78% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, προσφέροντας τίμημα ίσο με το προσφερόμενο αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι το ποσό των ευρώ 1,60 ανά Μετοχή, σε μετρητά.

Από το καταβλητέο ποσό θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) ενώ ο Προτείνων θα αναλάβει την επιβάρυνση από τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά Μετοχών, σύμφωνα με το νόμο και την απόφαση 1/223/28.1.2014 του Δ.Σ. της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει.

Η πρόθεση του Προτείνοντος να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στην παράγραφο 2.15 του Πληροφοριακού Δελτίου της Δημόσιας Πρότασης, το οποίο εγκρίθηκε την 20η Δεκεμβρίου 2018 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στα άρθρα 27 και 27α του Νόμου και την υπ' αριθμ. 1/644/22.4.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αν σου άρεσε κάνε