Μυλωνάς: Η μείωση των κόκκινων δανείων βασικός πυλώνας του μετασχηματισμού της ΕΤΕ

Μυλωνάς: Η μείωση των κόκκινων δανείων βασικός πυλώνας του μετασχηματισμού της ΕΤΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:33 Δημιουργία 24/02/19, 18:28

Το μετασχηματισμό της ΕΤΕ σε μία σύγχρονη τράπεζα, που θα ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, ως επιτακτική ανάγκη, προαναγγέλλει ο Παύλος Μυλωνάς σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Όπως τονίζει ο ίδιος, το «ταξίδι του μετασχηματισμού» περνάει αναπόφευκτα και μέσα από τη μείωση του προσωπικού του ομίλου και υπαγορεύεται από την ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας αλλά και του αριθμού των υποκαταστημάτων.

«H τράπεζα προχωράει προγραμματισμένα σε μείωση του προσωπικού μέσω νέων προγραμμάτων εθελοντικής αποχώρησης», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ο κ. Μυλώνας επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας της τράπεζας, με αναβάθμιση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. «Θα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν αντιλήψεις και συμπεριφορές που θύμιζαν την κακή πλευρά ενός δημοσίου τομέα», αναφέρει.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρει δε ότι βασικός πυλώνας αυτού του σχεδίου μετασχηματισμού είναι η μείωση των κόκκινων δανείων, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου. «Η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί με την προώθηση των δύο σχημάτων που έχουν εισηγηθεί το ΤΧΣ και η ΤτΕ», τονίζει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δεν αποκλείει την προοπτική περαιτέρω συγκέντρωσης στο τραπεζικό σύστημα, εάν στο τέλος της «μεγάλης προσαρμογής», διαπιστωθεί ότι δεν χωρούν τέσσερις μεγάλες τράπεζες στην ελληνική αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε