Το «Greeks Connect» συνδέει τους Έλληνες επιχειρηματίες του Λονδίνου

Το «Greeks Connect» συνδέει τους Έλληνες επιχειρηματίες του Λονδίνου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:58 Δημιουργία 02/03/19, 13:46

Το Greeks Connect, δημιούργημα Ελλήνων μεταναστών, είναι μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα που περιλαμβάνει Οδηγό Επιβίωσης για νέους μετανάστες στη Βρετανία, Χρυσό Οδηγό ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, αλλά και πολιτιστική ατζέντα.

Ωστόσο, θα εξελίσσεται με νέες υπηρεσίες, όπως οι αγγελίες και η προβολή ελληνικών εταιριών στη Βρετανία ή το αντίστροφο.

Δεν πρόκειται για ένα απλό εγχείρημα, λένε οι εμπνευστές του, που εργάστηκαν συστηματικά επί ένα χρόνο πριν θέσουν σε λειτουργία την πλατφόρμα. Ωστόσο, έλειπε μία οργανωμένη δομή που να συγκεντρώνει την συνολική εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας του Λονδίνου, να προσφέρει λύσεις και ιδέες, να δημιουργεί ευκαιρίες για νέες συν-εργασίες.

«Τα τελευταία χρόνια η κρίση στην Ελλάδα έφερε πολλούς μετανάστες στο Λονδίνο και δημιουργήθηκε μία νέα κοινότητα με διαφορετικό υπόβαθρο και στόχους. Δεν έρχονται μόνο για να σπουδάσουν, θέλουν να χτίσουν εδώ τη ζωή τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ήδη μένουν και εργάζονται εδώ πολλά χρόνια ή έχουν οικογένειες. Έτσι θέλαμε να δημιουργήσουμε μία δομημένη υπηρεσία με όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες τόσο για τους νέους όσο και για τους παλαιότερους μετανάστες», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ένας εκ των δημιουργών της πλατφόρμας, ο Δημήτρης Αναστασιάδης, τραπεζικός σύμβουλος και κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στον οnline Οδηγό των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή 450 Έλληνες επαγγελματίες - από δικηγόροι και ψυχολόγοι μέχρι ηλεκτρολόγοι και οδοντίατροι - ώστε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες τους. "Είναι πολλές φορές που οι Έλληνες έχουν την ανάγκη να αναζητήσουν Έλληνα επαγγελματία που να καταλαβαίνει τις ανάγκες τους και τις ιδιαιτερότητές τους όπως π.χ. έναν λογιστή που να καταλαβαίνει τις συνθήκες και στις δυο χώρες ή μια ελληνόφωνη νταντά" εξηγεί από την πλευρά της η συνδημιουργός, Μαρία Λύκου, που εργάζεται στο Λονδίνο επί οχτώ χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Οι καταχωρήσεις στον Οδηγό επιχειρήσεων εμπλουτίζονται συνεχώς, χωρίς χρέωση, ενώ μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει σε αυτόν με απλή αναζήτηση, ανά κλάδο. Η ομάδα του Greeks Connect ελπίζει ότι σύντομα τα δεδομένα της θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, κυρίως της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων στο βρετανικό κοινό. «Οι Έλληνες που θέλουν να προβληθούν στη Βρετανία ή το αντίστροφο θα μπορούν να καταχωρούν τις πληροφορίες τους», αναφέρει η Μαρία Λύκου και επισημαίνει ότι οι κλάδοι της υγείας και των επενδύσεων είναι αυτοί για τους οποίους υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ιστοσελίδα παρέχει συνδέσμους με ελληνικούς φορείς, ιδρύματα, ινστιτούτα, παρoικιακά σχολεία, συλλόγους και ομάδες, ενώ στον Οδηγό της πόλης, περιλαμβάνονται οι ελληνικές - κυρίως - πολιτιστικές εκδηλώσεις του Λονδίνου, επιχειρηματικά δρώμενα, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις για παιδιά κ.α.

Σε ότι αφορά τον Οδηγό Επιβίωσης, η Μαρία Λύκου, διευκρινίζει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος ακόμη και για όσους γνωρίζουν το Λονδίνο πολύ καλά. «Οι εξελίξεις στη ζωή πάντα φέρνουν κάτι καινούργιο, για το οποίο δεν γνωρίζαμε πολλά από πριν ούτως ή άλλως, όπως η αγορά ενός σπιτιού, ένα παιδί, ακόμη και το Brexit. Αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα που συνεχώς ανανεώνονται αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους» λέει χαρακτηριστικά.

Το Job On the Spotlight είναι μία ακόμη θεματική που φιλοξενεί πληροφορίες από επαγγελματίες σε κάθε κλάδο, για όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να εξασκήσει ένα επάγγελμα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον web developer της ομάδας, Πάνο Λύκο, «πρόκειται για μια ευέλικτη και δυναμική ψηφιακή πλατφόρμα που στο μέλλον θα επιτρέπει την διάδραση των χρηστών της και θα έχει τη δυνατότητα να ενώσει και άλλες ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού».

Αν σου άρεσε κάνε