Ντεμπούτο - και - για το ομόλογο της Aegean

Ντεμπούτο - και - για το ομόλογο της Aegean

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:04 Δημιουργία 05/03/19, 11:00

Ντεμπούτο σήμερα, Τρίτη για τη δημόσια προσφορά των ομολογιών της Aegean, ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, το εύρος απόδοσης, το οποίο καθορίστηκε από τους συντονιστές κυρίους αναδόχους, εντός του οποίου οι ειδικοί επενδυτές θα υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης, θα είναι 3,50%-3,90%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής έως 25 μονάδες βάσης.

Οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι θα καθορίσουν και το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθοριστούν η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους ειδικούς επενδυτές, το πλήθος και το είδος των ειδικών επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους ιδιώτες επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%), το κόστος εξυπηρέτησης της έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η εκδότρια.

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από τους ειδικούς επενδυτές καλύψει την έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα κι αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων, εφόσον αυτό διαμορφωθεί στο ελάχιστο ύψος των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο και ορίζεται ως προϋπόθεση έκδοσης των ομολογιών.

Το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα είναι κοινά για όλους τους επενδυτές, ειδικούς και ιδιώτες, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση ομολογιών με δημόσια προσφορά.

H τελική απόδοση θα καθοριστεί από τους συντονιστές κυρίους αναδόχους εντός του ανακοινωθέντος εύρους απόδοσης για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών.

Η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμενων ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα καθοριστούν εντός του ανακοινωθέντος εύρους της απόδοσης.

Αν σου άρεσε κάνε