Επένδυση στη Λιβύη από τον Όμιλο Μυτιληναίου

Επένδυση στη Λιβύη από τον Όμιλο Μυτιληναίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:45 Δημιουργία 06/03/19, 13:38

Σε μια νέα επένδυση στο Τομπρούκ της Λιβύης προχωρά ο Όμιλος Μυτιληναίου. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ηλεκτροπαραγωγιγού σταθμού που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Αθήνα, ο Μοχάμεντ Γιούνες Μπασίρ, δήλωσε ότι «η λιβυκή πρεσβεία στην Ελλάδα διαδραμάτισε ρόλο στην παρουσία του ομίλου Μυτιληναίου στη Λιβύη» ενώ δεσμεύτηκε να διευκολύνει το έργο της ελληνικής εταιρείας εκδίδοντας βίζες για τα μέλη του προσωπικού του ομίλου σε χρόνο ρεκόρ.

Επιπλέον, ο πρεσβευτής δήλωσε ότι έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τη διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου στην Ελλάδα, λόγω του ό,τι τον ενδιαφέρει να πάνε ελληνικές και, γενικότερα, ευρωπαϊκές εταιρείες στη Λιβύη.

Εξήγησε, επίσης, ότι η Λιβύη σύντομα θα έχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες υψηλού επιπέδου, καθώς η χώρα ήδη βγαίνει από το καθεστώς του πολέμου και πλησιάζει την έναρξη της φάσης της ανοικοδόμησης.

Ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος Μυτιληναίος θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες κι ο εταίρος της για την κατασκευή του έργου στη Λιβύη, η αμερικανική General Electric, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς στον κόσμο, συμπλήρωσε ο πρεσβευτής στο Libya24.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τον πρεσβευτή, θα αποτελέσει άλμα και θα ωφελήσει σημαντικά τον ενεργειακό τομέα στη Λιβύη. Η κατασκευή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο και η παραγωγή του θα καλύψει μεγάλο μέρος της ζήτησης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε