Γιατί η Fitch υποβάθμισε την Intralot

Γιατί η Fitch υποβάθμισε την Intralot

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:45 Δημιουργία 08/03/19, 11:43

Την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot στο 'B-' από 'B' προηγουμένως ανακοίνωσε η Fitch Ratings.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση των ομολόγων που έχει εκδώσει η Intralot Capital Luxembourg S.A. στο 'B-'/'RR4'/33% από 'B'/'RR4'/44%.

Παράλληλα, έθεσε τις αξιολογήσεις σε καθεστώς Rating Watch Negative (RWN).

Η υποβάθμιση αντανακλά την αβεβαιότητα για την ικανότητα του ομίλου να προβεί σε σημαντική απομόχλευση, που δεν είναι πλέον συμβατή με αξιολόγηση 'B', και την αυξανόμενη πίεση του ανταγωνισμού σε ορισμένες αγορές που θέτει σε κίνδυνο την ανανέωση ορισμένων βασικών συμβολαίων, αναφέρει στην ανάλυση της η Fitch.

«Το αποτέλεσμα είναι σημαντικότερη μόχλευση απ’ ότι περιμέναμε προηγουμένως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια", αναφέρει ο οίκος. "Το RWN βασίζεται στην αδυναμία της Intralot να αντλήσει έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων για να μειώσει σημαντικά τη μόχλευση και την αβεβαιότητα γύρω από τη διαθεσιμότητα επαρκούς περιθωρίου ρευστότητας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Fitch.

Ο οίκος σημειώνει ότι σχεδιάζει να επιλύσει εντός έξι μηνών το RWN, υπό την προϋπόθεση η εταιρεία να δώσει αναθεωρημένα στοιχεία για την κατάσταση της ρευστότητας και μια αξιολόγηση του στρατηγικού της σχεδίου.

Αν σου άρεσε κάνε