ΟΤΕ: Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

ΟΤΕ: Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:37 Δημιουργία 15/03/19, 10:29

Δύο νέα προγράμματα εθελουσίας, που αφορούν 1.400 εργαζομένους και στοχεύουν στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Όπως και στα προηγούμενα προγράμματα, η ικανοποίηση των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται αφορούν περίπου 1.400 εργαζόμενους και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: το πρώτο (Πρόγραμμα Α) αφορά σε εργαζόμενους και έμμισθους δικηγόρους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση έως τα τέλη του 2025 τα οποία προβλέπουν αναπλήρωση εισοδήματος έως και 90%. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους και μειωμένης σύνταξης έως το 2026.

Το δεύτερο (Πρόγραμμα Β), αφορά σε εργαζόμενους και έμμισθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Πρόκειται για εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια εργασίας στον Όμιλο και είναι άνω των 40 ετών στους οποίους δύναται να καταβληθεί αποζημίωση 38 έως 55 μισθών ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη θέση ευθύνης που κατέχουν.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως για τους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης, στα πλαίσια της ανάθεσης του έργου τους σε εξωτερικό συνεργάτη, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, τόσο όσον αφορά στο παρεχόμενο κίνητρο, όσο και για την υποστήριξή τους εφόσον ενταχθούν στο πρόγραμμα αποχώρησης.

Αν σου άρεσε κάνε