Πάει για Απρίλιο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Πάει για Απρίλιο η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το 50,1% των ΕΛΠΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:35 Δημιουργία 19/03/19, 10:30

Για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου μετατίθεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

Αν και η τελευταία ενημέρωση έκανε λόγο για κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στις 29 Μαρτίου, εντούτοις ο διαγωνισμός οδεύει προς ολιγοήμερη αναβολή.

Επισημαίνεται πως στην κούρσα διεκδίκησης του πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης συμμετέχουν δύο κοινοπραξίες και συγκεκριμένα τα σχήματα Glencore – Carlyle και Vitol – Sonatrach.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως δύο ακόμη εταιρείες προστίθενται στη λίστα των «μνηστήρων», ζητώντας μάλιστα αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν τόσο τον όμιλο όσο και το «μέτωπο» του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα την ολιγοήμερη καθυστέρηση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν εγείρει προβληματισμό για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, τον οποίο και επισημαίνει στη δεύτερη έκθεσή της για τη μεταμνημονιακή πρόοδο της Ελλάδας. Όπως αναφέρει, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εντός του 2019 αποτελεί πρόκληση λόγω της σχετικά μικρής ανταπόκρισης.

Σημειώνεται ότι με βάση το χθεσινό κλείσιμο η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,47 ευρώ με κεφαλαιοποίηση στα 2,588 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε