Volkswagen και Siemens ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη Μόρια

Volkswagen και Siemens ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη Μόρια

Αναγνωρίζοντας το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια, οι δύο εταιρείες-κολοσσοί, ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τους τη δωρεά 5 εκατ. ευρώ με τη συνεργασία γερμανικού και ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ΚΥΤ της Μόριας, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και σκηνές έχουν δοθεί σε πρόσφυγες και μετανάστες ως προσωρινό καταφύγιο.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Volkswagen και της Siemens δήλωσαν:

«Είδαμε όλες τις συγκλονιστικές εικόνες από το στρατόπεδο στην Μόρια και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές, στην πλειονότητα τους έχουν χάσει ό, τι λίγα είχαν. Υπάρχει συχνά έλλειψη βασικών αναγκών. Δεδομένης της κατάστασης, έμπειροι οργανισμοί βοήθειας όπως ο Ερυθρός Σταυρός θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και ότι παρέχεται κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες».

Σχετική ανάρτηση έκανε στο twitter και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ:

" #Μόρια: Η Volkswagen και η Siemens προσφέρουν από κοινού 5 εκατομμύρια ευρώ για άμεση βοήθεια. Για χρήση μέσω του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού'

Αν σου άρεσε κάνε