Καθαρισμός του Πηνειού για μικρούς και μεγάλους με πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ

Καθαρισμός του Πηνειού για μικρούς και μεγάλους με πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ

Ένα πολύ διαφορετικό Σάββατο, επιφύλασσε η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος σε όσους συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε η εταιρεία για τον καθαρισμό των όχθεων του Πηνειού.

Εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, με πρώτους τους μαραθωνοδρόμους της Λάρισας, συμμετείχαν στην προσπάθεια καθαρισμού του ποταμού.

Το όλο και πιο δημοφιλές «Plogging» -ορολογία που προέρχεται από το σουηδικό plocka upp (που σημαίνει μαζεύω από κάτω) και το αγγλικό jogging και λαμβάνει χώρα επισήμως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένωσε τους Λαρισαίους εθελοντές, οι οποίοι ανέλαβαν τον καθαρισμό των δύο όχθεων του Πηνειού, συνολικής απόστασης 8χλμ.

Παράλληλα, ένα μισθωμένο συνεργείο της εταιρείας , υπό την καθοδήγηση του Δήμου, μάζευε σκουπίδια παραπλεύρως των περιφερειακών δρόμων, ενώ καθαρίστηκαν και τα δύο πάρκινγκ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Ο απολογισμός της συγκομιδής περιελάμβανε πάσης φύσεως απορρίμματα, από καναπέδες μέχρι …τηλεοράσεις, με κυρίαρχο στοιχείο το πλαστικό, όπως μπουκάλια νερού και τα πλαστικά κύπελλα καφέ.

«Για μια ακόμη χρονιά έγινε σπουδαία δουλειά. Η πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ πρέπει να βρει μιμητές»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η γαλακτοβιομηχανία, μοίρασε στους εθελοντές γάντια, μάσκες, σακούλες αποκομιδής και αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ άνθρωποι της εταιρείας πρόσφεραν σε όλους δροσερά προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ.

Αν σου άρεσε κάνε