Βρετανία: Εύσημα του πρίγκιπα Χάρι στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

Βρετανία: Εύσημα του πρίγκιπα Χάρι στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

LIFESTYLE UPD 15:03 Δημιουργία 19/11/19, 15:02

Το εγκώμιο της ακτιβίστριας για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έπλεξε ο πρίγκιπας Χαρι.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων OnSide Awards, στο Royal Albert Hall, στο Λονδίνο ο δούκας του Σάσεξ προέτρεψε τους νέους να συνεχίσουν να προσπαθούν και να κάνουν βήματα για να «ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να συνειδητοποιήσουν τη διαφορά που μπορούν να επιτύχουν».

Στην τελετή, σύμφωνα με την Express, επιβραβεύθηκαν νέοι για τα επιτεύγματα τα οποία έφεραν αλλαγή στην κοινότητά τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε στη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, σημειώνοντας πως «ήταν μία φωνή με ένα πλακάτ, όταν στεκόταν μόνη της έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο στην αρχή της εκστρατείας της και απορρίφθηκε από πολλούς ενήλικες».

«Μπορεί να ήταν απλώς ένα άτομο στην αρχή, αλλά είχε μια πίστη, μια αποστολή και μια επιθυμία να κάνει κάτι όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά για όλους, και τώρα - όλος ο κόσμος της δίνει προσοχή» συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στους νέους, είπε πως «όποιο κι αν είναι το όνειρό σας - κάθε χώρα, κάθε κοινότητα, κάθε σχολείο, κάθε ομάδα φιλίας, κάθε οικογένεια χρειάζεται τη δική της Γκρέτα - κάποιους που μπορούν να δείχνουν τον δρόμο, κάποιους που υποστηρίζουν αυτό που πιστεύουν και δείχνουν πόσο νοιάζονται για τους ανθρώπους στη ζωή τους και την κοινότητα γύρω τους».

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τα δικά του θέματα ψυχικής υγείας, σημείωσε επίσης ότι «κάποιες φορές η έλλειψη ψυχικής υγείας μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ικανότητά μας να επιτύχουμε».

«Κατανοώντας την ψυχική μας υγεία τόσο, όσο κατανοούμε τη σωματική μας υγεία, γνωρίζοντας τι μας κάνει να ευημερούμε και όχι να επιβιώνουμε, θα ξεκλειδώσουμε απίστευτες δυνατότητες τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους νέους ανθρώπους στη χώρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε