Χάρι και Μέγκαν στο πλευρό της Μαλάλα Γιουσαφζάι για την εκπαίδευση των γυναικών

Χάρι και Μέγκαν στο πλευρό της Μαλάλα Γιουσαφζάι για την εκπαίδευση των γυναικών

LIFESTYLE UPD 15:57 Δημιουργία 12/10/20, 15:39

Σε μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιού, θα συμμετάσχουν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, με «οικοδέσποινα» την Πακιστανή ακτιβίστρια, Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Η συζήτηση, η οποία θα μεταδοθεί μέσω YouTube αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Malala Fund, θα αφορά στα «εμπόδια που συναντούν 130 εκατομμύρια κορίτσια να πάνε στο σχολείο και γιατί είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε κοριτσιού στη μάθηση».

Τη νεαρή Malala είχε απασχολήσει το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία, ενώ στα 15 της δέχτηκε δολοφονική επίθεση για την ακτιβιστική της δράση. Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ωστόσο και η Μέγκαν Μάρκλ είχε μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών από νεαρή ηλικία, καθώς στα 11 μόλις χρόνια της, έστειλε επιστολή σε εταιρεία για να αλλάξει τη διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πιάτων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα πρέπει να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να λάβουν την εκπαίδευση που επιθυμούν, αλλά κυρίως η εκπαίδευση που έχουν το δικαίωμα να λάβουν. Και για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, αυτό είναι ζωτικής σημασίας», είχε δηλώσει η ίδια στην πρώτη της περιοδεία ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

«Όταν τα κορίτσια έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουν, μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτο μέλλον, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους γύρω τους. Και ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς σε όλη την Κοινοπολιτεία, υπάρχει πάντα περιθώριο να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στην επόμενη γενιά των νέων ενηλίκων, και ειδικά για τις νέες γυναίκες»., συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε