Eκλογές ΗΠΑ: Οι celebrities εγκαταλείπουν τη χώρα αν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Eκλογές ΗΠΑ: Οι celebrities εγκαταλείπουν τη χώρα αν επανεκλεγεί ο Τραμπ

LIFESTYLE UPD 15:35 Δημιουργία 04/11/20, 14:54

Να αποχωρήσουν από τις ΗΠΑ απειλούν οι Δημοκρατικοί σταρ του Χόλιγουντ, σε περίπτωση που ο Λευκός Οίκος παραμείνει στα χέρια του Ντ. Τραμπ.

«Πού και πού το σκεφτόμαστε να εγκαταλείψουμε της ΗΠΑ. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ, οι οικογένειές μας είναι εδώ. Θα ήταν πολύ δύσκολο να φύγουμε, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κανείς όταν η χώρα έχει έναν ηγέτη που προσπαθεί να καταστρέψει τη δημοκρατία. Σε κάποιο σημείο, εάν αυτό το σχέδιο - να καταστρέψει δηλαδή τη δημοκρατία- επιτευχθεί, θα πρέπει να πάμε κάπου όπου υπάρχει μια πραγματική δημοκρατία που σέβεται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν η Αμερική επιλέξει να είναι ένας τόπος που δε σέβεται τη δημοκρατία- , τότε οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται να πάνε κάπου αλλού. Είναι πραγματικά ντροπιαστικό και ανησυχητικό», δήλωσε σε συνένετευξή του ο δημοφιλής Τζον Λέτζεντ, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια.

Μπορεί ο Μπρους Σπρίνγκστιν να είναι «Born in the USA», αλλά δηλώνει έτοιμος να φύγει για την άλλη άκρη του κόσμου. «Εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ -το οποίο δεν θα συμβεί, προβλέπω ότι θα χάσει- εάν όμως γίνει, θα σας δω στο επόμενο αεροπλάνο», δήλωσε στην Daily Telegraph τον προηγούμενο μήνα. Ο Σπρίνγκστιν έχει μια μακρά ιστορία δημόσιων επιθέσεων εναντίον του Τραμπ, τον οποίο χαρακτηρίζει «απειλή για τη δημοκρατία μας». «Δεν ξέρω αν η δημοκρατία μας θα μπορούσε να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια υπό την κηδεμονία του», είπε στο The Atlantic τον περασμένο Ιούνιο.

Αντίστοιχα και ο Τομι Λι, ετοιμάζεται για την ...απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αν επανεκλεγεί ο Τραμπ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Φίλε, ορκίζομαι στον Θεό ότι αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές, τότε εγώ θα πάω να ζήσω στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Λι στο Big Issue. Είπε επίσης ότι μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ σε ηλικία ενός έτους. «Θα επιστρέψω στη πατρίδα μου, θα επιστρέψω στην Ελλάδα και θα πάρω ένα σπίτι σε ένα από τα νησιά της». Εξηγώντας την περιφρόνησή του για τον πρόεδρο, ο Λι, τόνισε: «Αυτό που πονάει περισσότερο είναι ότι νιώθω σαν να ντρέπομαι. Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο βλέπουν την Αμερική και σκέφτονται: «Τι στο διάολο κάνετε εκεί; Σταματήστε να ψηφίζετε διασημότητες και ψηφίστε κάποιον πραγματικό πολιτικό που να μπορεί να διαχειριστεί τη χώρα». Ο Λι προέβλεψε επίσης ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές. «Αυτός ο τύπος θα κάνει οτιδήποτε για να κερδίσει. Θα είναι απάτη, κομπίνα. Νιώθω ότι ακόμη κι αν πάμε όλοι να ψηφίσουμε Μπάιντεν, ο Τραμπ θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Δεν νομίζω ότι θα θέλει να φύγει από τον Λευκό Οίκο. Οι εκλογές δεν έχουν “κλειδώσει” και δεν με νοιάζει τι λένε οι δημοσκοπήσεις».

Ο αγαπημένος λατίνος ποπ σταρ Ρίκι Μάρτιν, ο οποίος έχει υποστηρίξει δυναμικά τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως «Κάποια στιγμή το σκεφτόμασταν και είχαμε σχέδια να φύγουμε από τη χώρα, αλλά όχι. Πρέπει να μείνουμε εδώ και πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας και για όσα πιστεύουμε », δήλωσε ο Μάρτιν στο Variety την περασμένη εβδομάδα. «Υποστηρίζω από την αρχή τον Μπάιντεν… Νομίζω ότι είναι η μόνη επιλογή που έχουμε. Είναι σπουδαίος πολιτικός και υπήρξε και σπουδαίος άνθρωπος σε όλη του τη ζωή. Αυτή είναι η στιγμή πρέπει όλοι να συνασπιστούμε και να είμαστε δυνατοί για την πορεία αυτού του έθνους…»

Αν σου άρεσε κάνε