Πάπας Φραγκίσκος: Ο καταναλωτισμός κατάφερε να κατασχέσει τα Χριστούγεννα

Πάπας Φραγκίσκος: Ο καταναλωτισμός κατάφερε να κατασχέσει τα Χριστούγεννα

LIFESTYLE UPD 15:33 Δημιουργία 23/12/20, 15:10

Κατά την τελευταία γενική ακρόαση της Τετάρτης πριν από τα Χριστούγεννα, ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς, θέλησε να αναφερθεί στο πραγματικό και βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

«Ο καταναλωτισμός, αδελφοί και αδελφές, κατάφερε να κατασχέσει τα Χριστούγεννα. Μην αφήνετε να σας καθοδηγεί ο καταναλωτισμός», τόνισε ο ποντίφικας. «Τα Χριστούγεννα έφτασαν, πρέπει να κοιτάξουμε τι συμβαίνει γύρω μας: ο αδελφός που υποφέρει είναι δική μας υπόθεση. Όπου και αν βρίσκεται, είναι ο Ιησούς στην φάτνη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Στα πλαίσια των μέτρων που υιοθετήθηκαν λόγω της υγειονομικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ο πάπας αποφάσισε, κατά την διάρκεια των εορτών και ανήμερα τα Χριστούγεννα, να μην ευλογήσει τους πιστούς από το κεντρικό παράθυρο της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου, αλλά από εσωτερική αίθουσα του Αποστολικού Μεγάρου, πάντα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Παράλληλα, η αυριανή μεσονύκτια λειτουργία της Γέννησης, θα αρχίσει δυο ώρες νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως (στις επτά και μισή το βράδυ αντί για τις εννέα και μισή) και θα μπορέσει να την παρακολουθήσει στον Άγιο Πέτρο πολύ περιορισμένος αριθμός πιστών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε