Προς πώληση τα στούντιο του Τζέιμς Μπόντ - Ενδιαφέρον από την Apple

Προς πώληση τα στούντιο του Τζέιμς Μπόντ - Ενδιαφέρον από την Apple

LIFESTYLE UPD 14:39 Δημιουργία 28/12/20, 14:30

Η MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), το στούντιο ταινιών γνωστό για το franchise του Τζέιμς Μποντ, ψάχνει για αγοραστή.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η Wall Street Journal έγραψε ότι η MGM έχει έρθει σε επαφή με τις επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και LionTree και ξεκίνησε επίσημη διαδικασία πώλησης.

Η εταιρεία έχει αγοραστική αξία περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση μετοχές που διαπραγματεύονται ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών της, ανέφεραν πηγές στη δημοσίευση.

Το στούντιο ελπίζει ότι η βιβλιοθήκη περιεχομένου του, η οποία περιλαμβάνει ταινίες που βραβεύτηκαν με Όσκαρ, όπως «The Silence of the Lambs», «Dances with Wolves» και «Rain Man», καθώς και σειρές όπως το «The Handmaid's Tale» και «Vikings» το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό για εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τους καταλόγους που προσφέρουν οι πλατφόρμες ροής.

Η Apple έχει προηγουμένως αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση ταινιών James Bond και έχει συνομιλήσει για την αγορά MGM.

Το 2017, αναφέρθηκε ότι τα στελέχη της Apple TV+ Ζακ Βαν Αμπουργκ και Τζέιμι Έρλιχτ, κινούσαν τις προσπάθειες της Apple να αγοράσει το franchise του James Bond.

Η WSJ θεωρεί, ότι η MGM έχει σήμερα αξία αγοράς περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν πραγματοποιούνταν η συναλλαγή, τότε αυτά θα ήταν τα περισσότερα χρήματα που θα έχει δώσει ποτέ η Apple, σε μια εξαγορά, ξεπερνώντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για την Beats αρκετά χρόνια πριν. Αλλά σίγουρα θα ήταν μια επιθετική κίνηση όσον αφορά το μέλλον του Apple TV+. Θα ήταν επίσης μια ευκαιρία και από άποψη τιμής, σε σχέση με αυτό που ίσως ήταν διατεθειμένη να πληρώσει η Apple στο παρελθόν.

Η MGM εκτός από τα δικαιώματα του James Bond έχει κάνει και άλλες σημαντικές παραγωγές, όπως οι ταινίες Rocky, ενώ διαθέτει δικαιώματα για διάσημες ταινίες



Αν σου άρεσε κάνε