Ο 37χρονος Αμερικανός σχεδιαστής με πολλές επιτυχημένες πασαρέλες στο ενεργητικό του και έναν από τους πιο δημοφιλείς οίκους μόδας στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλο αριθμό ανώνυμων καταγγελιών. Οι καταγγελίες άρχισαν να φτάνουν σωρηδόν μετά τη μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων του με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok. Ο γνωστός σχεδιαστής βρέθηκε στην επίκεντρο καταγγελιών όταν το μοντέλο και γραφίστας Οουεν Μούνεϊ κατηγόρησε τον σχεδιαστή ότι κατά την διάρκεια κονσέρτου στη Νέα Υόρκη του «έβαλε χέρι».

Στη συνέχεια το διαδίκτυο γέμισε με ανάλογες καταγγελίες και από άλλα μοντέλα. Οι επιθέσεις μάλιστα φαίνεται να έγιναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών και σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις που είτε διοργάνωνε είτε παρευρίσκονταν ο ίδιος.

«Βροχή» καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση με τη βοήθεια χαπιών έκστασι στα ποτά των θυμάτων του, αντιμετωπίζει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ Γουάνγκ.

Ένα άλλο μοντέλο με το όνομα Νικ επικοινώνησε με την «Daily Μail» και κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τον Ιούνιο του 2019 είχε προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. Ως απάντηση στις κατηγορίες του Νικ, ο Αλεξάντερ Γουάνγκ επισύναψε στο email του προς τους εργαζομενούς του και μια σειρά από προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νικ και στα οποία φαίνεται πως ο καταγγέλων ήταν που αποζητούσε την παρέα του Αλεξάντερ, πολιορκώντας τον διαρκώς και επίμονα με sms για «να βγούν έξω», να «πάνε σε κλάμπ», για δείπνο, να «την βρούν παρέα και να χαλαρώσουν με χασίς».

Αντίστοιχα όμως η «Daily Mail» παρουσίασε μηνύματα του Γουάνγκ προς τον Νικ να τον προτρέπει να συναντηθούν, αλλά δημοσίευσε και μια συνέντευξη - εξομολόγηση του Νικ για το πως τον «παγίδευσε ο Γουάνγκ, πως τον προσκάλεσε σε μεγάλο κλαμπ του Λονδίνου, έριξε χάπι έκσταση στο ποτό του και πως στη συνέχεια επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις τόσο μέσα στο κλαμπ όσο και στη λιμουζίνα του Γουανγκ, ενώ παρακολουθούσαν το περιστατικό διάφοροι φίλοι του Γουάνγκ».

Ο Αλεξάντερ Γουάνγκ μόλις χθες απάντησε με ένα email που απέστειλε προς όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του οίκου του τονίζοντας «πως έχει πέσει θύμα εκβιασμών και ψευδών καταγγελιών, πως η αλήθεια θα λάμψη και πως ο οίκος τελικά θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια» που ετοιμάζεται πλέον να πάρει και δικαστικές διαστάσεις.

Την ομαδική καταγγελία των μοντέλων την έχει αναλάβει η δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, η οποία στο παρελθόν έχει αναλάβει ανάλογες υποθέσεις στον χώρο της μόδας τόσο απέναντι στον Πολ Μαρτσιάνο, συνιδρυτή της Guess, όσο και στον Μπρους Βέμπερ, τον διάσημο φωτογράφο μόδας.