Arnold Schwarzenegger: Όλοι μας αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και πρέπει να τον προστατεύσουμε

Arnold Schwarzenegger: Όλοι μας αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και πρέπει να τον προστατεύσουμε

LIFESTYLE UPD 17:51 Δημιουργία 15/05/18, 17:22

«Δεν υπάρχει κάποιος συντηρητικός, δημοκρατικός ή φιλελεύθερος αέρας, όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και πρέπει να τον προστατεύσουμε, για το καλό των παιδιών μας», τονίζει ο αυστριακής καταγωγής διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Arnold Schwarzenegger.

Ο διάσημος ηθοποιός είναι ο κεντρικός ομιλητής της 2ης Διεθνούς Συνόδου για την προστασία του περιβάλλοντος "Austrian World Summit", που, με βασικό θέμα την άμεση επίδραση της ρύπανσης του αέρα στην ανθρώπινη υγεία, πραγματοποιείται σήμερα στη Βιέννη στο πλαίσιο της δικής του πρωτοβουλίας για το κλίμα "R20".

Στη σύνοδο, με 1.200 συμμετέχοντες από 50 χώρες και 120 εισηγήσεις, χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού, εκφράζοντας την "ιδιαίτερη ανησυχία" του για την αιματοχυσία στη Γάζα, διαμήνυσε χθες το βράδυ από την Βιέννη ότι χρειάζεται μία πολιτική λύση και ότι δεν υπάρχει κάποιο "Σχέδιο Β" στη λύση των δύο κρατών, με την οποία θα μπορούν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ζουν σε ειρήνη και ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία "R20 Regions of Climate Action" ιδρύθηκε το 2011 από τον Arnold Schwarzenegger σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με στόχο να βοηθήσει με τοπικά και περιφερειακά κίνητρα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση μίας "Πράσινης οικονομίας".

Ο ίδιος θέλει, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, να δημιουργήσει ένα είδος "Πράσινο Νταβός" στη Βιέννη, όπου στο μέλλον θα πραγματοποιείται πλέον μόνιμα η Σύνοδος "Austrian World Summit".

Αν σου άρεσε κάνε