Beyonce και Jay-Z για video clip στον Λούβρο (video)

Beyonce και Jay-Z για video clip στον Λούβρο (video)

LIFESTYLE UPD 11:59 Δημιουργία 20/06/18, 15:49

Αποκλειστική πρόσβαση στο μουσείο του Λούβρου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία του πλανήτη, εξασφάλισαν η Beyonce και ο σύζυγός της Jay-Z, για τα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ.

Ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο, για το φινάλε συναυλίας που έδιναν στο Λονδίνο η Beyonce και ο Jay-Z επιφύλαξαν μια έκπληξη στο κοινό τους: παρουσίασαν καινούργιο άλμπουμ και καινούργιο βιντεοκλίπ για το βασικό τραγούδι, το «Apeshit».

Το βιντεοκλίπ σηματοδοτεί την επιστροφή του ζεύγους στο παρισινό μουσείο, μετά την αξέχαστη πόζα μπροστά στη «Μόνα Λίζα» του ντα Βίντσι, το 2014.

«Πρωταγωνιστής» των καλλιτεχνημάτων που παρελαύνουν στο βιντεοκλίπ είναι ο πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά πολλά άλλα αριστουργήματα των συλλογών του Λούβρου: «Η στέψη του Ναπολέοντα» του Νταβίντ, «Η σχεδία της Μέδουσας» (σ.σ. του πλοίου “Μέδουσα”) του Ζερικό, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, και άλλα λιγότερο εμβληματικά έργα. Ακόμη και η Πυραμίδα του Λούβρου που δημιούργησε ο Πέι φιγουράρει σε κάποια από τα λίγα εξωτερικά γυρίσματα.

Συχνά, τα έργα τέχνης που «εμφανίζονται» στο βιντεοκλίπ λειτουργούν ως θεματική αντήχηση στους στίχους με τους οποίους αντιπαρατίθενται. Ή, λειτουργούν ως οπτική ηχώ των χορών που λαμβάνουν χώρα μπροστά τους. Όμως, εκεί που το βιντεοκλίπ, θεματικά, ρίχνει άγκυρα είναι το ίδιο το μουσείο του Λούβρου.

Μπορεί τα σκηνικά του βιντεοκλίπ να περικλείουν το ντούο στην απαστράπτουσα αύρα της ευρωπαϊκής μοναρχίας –το Λούβρο, αρχικά, ήταν παλάτι– αλλά και οι Beyonce-Jay Z επιδεικνύουν το παρισινό μουσείο ως το υπέρτατο status symbol.

Αν σου άρεσε κάνε