Scarlett Johansson: Αποσύρθηκε από τον ρόλο της ως Dante

Scarlett Johansson: Αποσύρθηκε από τον ρόλο της ως Dante

LIFESTYLE UPD 15:53 Δημιουργία 16/07/18, 15:12

Ακύρωσε τελικά τη συμμετοχή της σε ταινία στην οποία θα υποδυόταν τον εγκληματία Dante, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, η Scarlett Johansson, μετά την έντονη κριτική που της έγινε.

Η σταρ του Χόλιγουντ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το καστ της ταινίας στο περιοδικό «Out», το οποίο απευθύνεται κυρίως στη ΛΟΑΤ κοινότητα στις ΗΠΑ.

«Από την ταινία “Rub & Tug” αποσύρομαι, υπό το πρίσμα πρόσφατων δεοντολογικών θεμάτων», ανέφερε η Johansson. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 33χρονη ηθοποιός είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην ταινία, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση και τον ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί, ήρθε αντιμέτωπη με μια θύελλα αντιδράσεων από την ΛΟΑΤ κοινότητα, λόγω του ότι τον Dante έπρεπε να υποδυθεί τρανς ηθοποιός.

Αρχικά, η ηθοποιός αντιστάθηκε στις πιέσεις δηλώνοντας: «πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντηδες του Jeffrey Tambor, του Jared Leto και της Felicity Huffman» για περισσότερα σχόλια. Πρόκειται για τρεις ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί τρανς ήρωες.

«Η πολιτιστική μας κατανόηση για τους τρανσέξουαλ προχωρά και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που συμφώνησα αρχικά για τη συμμετοχή μου στην ταινία.Θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, αλλά κατανοώ τον λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο».

Δεν είναι σαφές για την ώρα αν και πώς θα προχωρήσει η παραγωγή της ταινίας σε ό,τι αφορά τον πρωταγωνιστή.

Αν σου άρεσε κάνε