NBC: Κατηγορείται ότι προσπάθησε να «πνίξει» την έρευνα για τον Weinstein

NBC: Κατηγορείται ότι προσπάθησε να «πνίξει» την έρευνα για τον Weinstein

LIFESTYLE UPD 14:05 Δημιουργία 03/09/18, 13:47

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε η διεύθυνση του τηλεοπτικού δικτύου NBC έπειτα από πληροφορίες των «New York Times», σύμφωνα με τις οποίες επιχείρησε να «πνίξει», πέρυσι, την έρευνα των δημοσιογράφων του για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από τον Harvey Weinstein.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ένας πρώην παραγωγός του NBC, ο Rich McHugh, ο οποίος υποστήριξε ότι η διεύθυνση του NBC δεν του επέτρεψε να πάει στο Λος Άντζελες για να πάρει συνέντευξη, μαζί με τον δημοσιογράφο Ronan Farrow, από μια γυναίκα που κατηγορούσε τον Weinstein για βιασμό.

«Τρεις ημέρες πριν πάω στο Λος Άντζελες με τον Ronan για να πάρουμε συνέντευξη από μια γυναίκα που είχε μια αξιόπιστη κατηγορία σε βάρος του Harvey Weinstein, με διέταξαν να σταματήσω, να μην κάνω τη συνέντευξη... να σταματήσω όλη αυτή την ιστορία», είπε ο McHugh.

«Οι εντολές αυτές προήλθαν από τα ανώτερα κλιμάκια του NBC», υποστήριξε, κατηγορώντας τη διεύθυνση του δικτύου για «παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Επικαλούμενος πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, ο ενημερωτικός ιστότοπος Daily Beast ανέφερε, επίσης, ότι μια δικηγόρος του NBC News απείλησε ότι θα δυσφημούσε τον Ronan Farrow αν συνέχιζε την έρευνά του.

Ο πρόεδρος του δικτύου, Noah Oppenheim, διαβεβαίωσε την εφημερίδα ότι σταμάτησε την έρευνα μόνο επειδή δεν πληρούνταν τα κριτήρια επαλήθευσης του ρεπορτάζ, που θέτει το κανάλι, και ότι ο Ronan Farrow πρότεινε μόνος του να συνεχίσει αλλού τη δουλειά του.

«Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο το NBC News προσπάθησε να πνίξει την ιστορία του Weinstein την εποχή που ο Ronan Farrow εργαζόταν για το NBC (...) είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα», πρόσθεσε εκπρόσωπος του δικτύου.

Αφού αποχώρησε από το δίκτυο, ο Ronan Farrow συνέχισε την έρευνά του στο «New Yorker». Οι αποκαλύψεις του για τη σεξουαλική κακοποίηση και τους βιασμούς γυναικών από τον Weinstein δημοσιεύτηκαν δύο μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, στο νεοϋορκέζικο περιοδικό. Χάρη στο ρεπορτάζ αυτό, κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ τον προηγούμενο Απρίλιο.

Η διεύθυνση του NBC έχει κατηγορηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει τη σεξουαλική παρενόχληση των υπαλλήλων του. Ένας από τους γνωστότερους παρουσιαστές του, ο Matt Lawer, κατηγορήθηκε στα τέλη του 2017 για σεξουαλική παρενόχληση και απολύθηκε ενώ ένας άλλος, ο Tom Brokaw, κατηγορείται, επίσης, ότι παρενόχλησε τρεις συνεργάτιδές του.

Αν σου άρεσε κάνε