Απαρνήθηκε τον τίτλο της για τα μάτια ενός «κοινού θνητού»

Απαρνήθηκε τον τίτλο της για τα μάτια ενός «κοινού θνητού»

LIFESTYLE UPD 14:27 Δημιουργία 02/11/18, 14:23

Απαρνήθηκε τη βασιλική της ιδιότητα η 28χρονη πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Αγιάκο, προκειμένου να παντρευτεί τον 32χρονο «κοινό θνητό», υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας, Κέι Μορίγια.

Η πρώην πλέον πριγκίπισσα, η τρίτη κόρη του ξαδέλφου του αυτοκράτορα Ακιχίτο, ενώθηκε τη Δευτέρα με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό της, σε μία παραδοσιακή τελετή.

Η πριγκίπισσα φορούσε ένα κιμονό με πολλές στρώσεις και το χτένισμά της παρέμπεμπε στην αυτοκρατορική αριστοκρατία. Ο γαμπρός φορούσε ένα μαύρο σμόκιν με γκρι παντελόνι.

Τα μέλη της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας έχουν τη δυνατότητα εδώ και τρεις γενιές να παντρεύονται όποιον επιλέξουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αυτοκρατορικό νόμο της Ιαπωνίας, γυναίκες μέλη της βασιλικής οικογένειας χάνουν τους τίτλους, την ιδιότητα και το επίδομά τους εάν επιλέξουν να παντρευτούν κάποιον που δεν έχει βασιλικούς ή αριστοκρατικούς δεσμούς.

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ακιχίτο έγινε το 1959 ο πρώτος εστεμμένος πρίγκιπας που παντρεύτηκε κοινή θνητή, τη Μιτσίκο Σόντα, με την οποία συναντήθηκαν σε ένα γήπεδο τένις.

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας είναι σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» το «σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού». Σήμερα, ο ρόλος του είναι καθαρά εθιμοτυπικός.

Ο 85χρονος Τσέγκου Νο Μίγια Ακιχίτο είναι ο 125ος αυτοκράτορας μιας δυναστείας 2.600 και πλέον ετών που θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε