Facebook: «Βόμβα» μεγατόνων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Facebook: «Βόμβα» μεγατόνων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

MEDIA UPD 16:57 Δημιουργία 24/07/19, 16:55

To Facebook συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο $5 δισ. και να περιφρουρεί με μεγαλύτερη συνέπεια τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, καταλήγοντας έτσι σε συμφωνία με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, ο ιδρυτής και CEO του Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να δίνει βεβαιώσεις ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες για την ιδιωτικότητα.

«Το πρόστιμο των $5 δισ. ενάντια στο Facebook είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ σε οποιαδήποτε εταιρεία για παραβίαση της ιδιωτικότητας των καταναλωτών και σχεδόν 20 φορές υψηλότερο από το μεγαλύτερο πρόστιμο για την προστασία της ιδιωτικότητας ή των προσωπικών δεδομένων παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Ωστόσο, δύο από τα πέντε μέλη της επιτροπής που ενέκρινε το πρόστιμο μειοψήφισαν, υποστηρίζοντας ότι το ποσό είναι ανεπαρκές και ότι δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τα κίνητρα του Facebook να συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών.

«Ο διακανονισμός δεν επιβάλλει σημαντικές αλλαγές στη δομή ή στα οικονομικά κίνητρα της εταιρείας, τα οποία οδήγησαν στις παραβιάσεις αυτές», ανέφερε σύμφωνα με το Marketwatch o Δημοκρατικός Ροχίτ Τσόπρα σε ανακοίνωσή του.

Αν σου άρεσε κάνε