ΕΣΗΕΑ: Τελεσίδικη καταδίκη του Λιακουνάκου για το «Κέρδος»

ΕΣΗΕΑ: Τελεσίδικη καταδίκη του Λιακουνάκου για το «Κέρδος»

MEDIA UPD 17:13 Δημιουργία 12/11/19, 17:07

TAGS

Την ικανοποίηση της για την τελεσίδικη καταδίκη του μεγαλομέτοχος και επί σειρά ετών προέδρους της «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ», Θωμά Λιακουνάκου και της Μαργαρίτας Αλαμάνου, μετόχου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας εκφράζει την Τρίτη η ΕΣΗΕΑ, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, «η υπόθεση εκδικάσθηκε, μετά από έφεση που είχαν ασκήσει οι καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης, μετά από μήνυση εργαζομένων και μηνυτήρια
αναφορά του ΣΕΠΕ.

Το Δικαστήριο και στον δεύτερο βαθμό απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δεν είναι πλέον μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επομένως δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Στον Θωμά Λιακουνάκο επιβλήθηκε ποινή 147 μηνών και στη Μαργαρίτα Αλαμάνου φυλάκιση 90 μηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δίκης, που δικαιώνει τον αγώνα των συναδέλφων μας για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σημειώνουμε ότι όλο αυτό το
διάστημα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων του «ΚΕΡΔΟΥΣ» για τη δικαίωσή τους.

Η ΕΣΗΕΑ θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό των δημοσιογράφων στην διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ιερότερο δε όλων των δικαιωμάτων η αξιοπρεπής αμοιβή. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ βρίθει απόασυνεπείς εργοδότες οι οποίοι, και με αφορμή την απόφαση, πρέπει να αναλογιστούν και τις ευθύνες τους και τις συνέπειες» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Αν σου άρεσε κάνε