Αποσύρθηκε ενημερωτικό σποτ της ΓΓΠΠ μετά από επικρίσεις για σεξισμό

Αποσύρθηκε ενημερωτικό σποτ της ΓΓΠΠ μετά από επικρίσεις για σεξισμό

MEDIA Δημιουργία 10/05/20, 15:22

Αποσύρθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ένα από τα δύο σποτ που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και ειδικότερα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις πλατείες.

Το σποτ άρχισε να προβάλλεται χθες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη και η απόσυρσή του αποφασίστηκε μετά από επικρίσεις που υπήρξαν για σεξισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, στόχος της καμπάνιας είναι να ενώσει και όχι να διχάζει την κοινωνία γι' αυτό κρίθηκε ότι το σποτ δεν υπηρετεί το σκοπό του και αποσύρθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Αν σου άρεσε κάνε