Σαββατόβραδο με δύο εξαιρετικές ταινίες στο «MEGA CINEMA»

Σαββατόβραδο με δύο εξαιρετικές ταινίες στο «MEGA CINEMA»

MEDIA Δημιουργία 23/05/20, 16:00

TAGS

Δύο εξαιρετικές ταινίες προβάλλονται απόψε στο «MEGA», που συνεχίζει τις μεγάλες Σαββατιάτικες πρεμιέρες στο πλαίσιο της ζώνης «MEGA CINEMA».

Το κινηματογραφικό «ταξίδι» ξεκινά στις 20.50 με το «5ο Κύμα», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέι Μπλέικσον. Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή του 2016, ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας, μια πραγματικά πολυεπίπεδη ταινία που επικεντρώνεται στο μέλλον του ταλαιπωρημένου πλανήτη μας περνώντας, παράλληλα, σημαντικά οικολογικά μηνύματα και δίνοντας τροφή για σκέψη.

Το σκηνικό στο οποίο εξελίσσεται η ταινία είναι ένας κόσμος ζοφερός και μολυσμένος. Μέσα στις εφιαλτικές αυτές συνθήκες μόνον ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός, αυτός της κεντρικής ηρωίδας με τον αδελφό της, μπορεί να γεννήσει ελπίδες για την αντιμετώπιση του Κακού.

Η γη έχει ήδη καταστραφεί από τέσσερα τεράστια κύματα που προέρχονται από εξωγήινους παράγοντες. Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της γης έχει ερημωθεί, το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν στα όρια της εξαφάνισης, όμως το πρόβλημα δεν έχει σταματήσει εκεί καθώς όλα δείχνουν ότι ένα πέμπτο κύμα αναμένεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα. Όλα θα κριθούν από την προσπάθεια μιας από τους τελευταίους επιζώντες, της Κάσι, να εντοπίσει τον μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι που επιθυμούν διακαώς να κάνουν τη γη αποικία τους.

Η νεαρή και ταλαντούχα Κλόε Γκρέις Μόριτζ υποδύεται την δραστήρια Κάσι ενώ στους υπόλοιπους ρόλους συναντάμε ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών αποτελούμενο από τους Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι και Μαρία Μπέλο.

Το παρθενικό, βραβευμένο με Όσκαρ γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο «Django ο τιμωρός» θα προβληθεί στις 23.00

Ακολουθεί, στις 23.00, το παρθενικό, βραβευμένο με Όσκαρ γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Django ο τιμωρός». Τίτλος που παραπέμπει στον «Django» του Σέρτζιο Κορμπούτσι, μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του 1960 και μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες του πρωταγωνιστή της Φράνκο Νέρο ο οποίος, τιμής ένεκεν, κάνει ένα πέρασμα από το φιλμ του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη.

Ο Τζέιμι Φοξ κρατά τον ρόλο του τίτλου και είναι ο βασανισμένος πρώην σκλάβος που με την βοήθεια ενός Ευρωπαίου κυνηγού επικηρυγμένων (Κρίστοφ Βαλτς) προσπαθεί να πάρει το αίμα του πίσω εξολοθρεύοντας τα καθάρματα που του κατέστρεψαν την ζωή. Ανάμεσά τους ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ανεπανάληπτος σε «κόντρα» ρόλο, ενός μοχθηρού ρατσιστή.

Η ταινία κέρδισε Όσκαρ στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για την δυνατή ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του - όχι και τόσο κυνικού - κυνηγού επικηρυγμένων. Το λαμπρό καστ συμπληρώνουν οι Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμιουελ Τζάκσον.

Αν σου άρεσε κάνε