Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στη Βουλή για τους εργαζομένους της «Ναυτεμπορικής»

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στη Βουλή για τους εργαζομένους της «Ναυτεμπορικής»

MEDIA Δημιουργία 25/09/20, 17:09

Την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική» έφερε στην Βουλή η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μαρία Αντωνιάδου.

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είχε κληθεί και αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, η κ. Αντωνιάδου επισήμανε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση «και η τελευταία οικονομική εφημερίδα της χώρας η Ναυτεμπορική, η εφημερίδα του Τζώρτζη Αθανασιάδη περνάει σε ειδική διαχείριση. Ζούμε το δράμα αυτό τα τελευταία 5 χρόνια και, πλέον, η εφημερίδα από προχθές έχει περάσει σε ειδική διαχείριση. 48 συνάδελφοί μας βρίσκονται με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης».

Υπενθυμίζεται πως η Ναυτεμπορική τέθηκε προ ημερών σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank. Η Eurobank πρότεινε ως ειδική διαχειρίστρια τη δικηγόρο Αθηνών Ευδοκία Παπανδρέου. Η εκποίηση εν λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής θα γίνει με βάση το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ.

Αν σου άρεσε κάνε