Συνάντηση Κουτσούμπα - ΕΙΗΕΑ σχετικά με τα θέματα του έντυπου τύπου

Συνάντηση Κουτσούμπα - ΕΙΗΕΑ σχετικά με τα θέματα του έντυπου τύπου

MEDIA UPD 14:51 Δημιουργία 20/10/20, 14:38

Με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, συνεχίζοντας ακάθεκτο τις επαφές του με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από το ΚΚΕ συμμετείχε κύριος Κύριλλος Παπασταύρου, διευθυντής του Ριζοσπάστη και ιστορικό μέλος της ΕΙΗΕΑ, και ο κύριος Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου.

Η συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση και του ΓΓ του ΚΚΕ για σημαντικά θέματα του έντυπου τύπο την τελευταία 5ετία, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Έμφαση δόθηκε στην οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων η οποία ακόμη εκκρεμεί, στην ανάγκη για μηδενικό ΦΠΑ στην τιμή πώλησης και στον κύκλο εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας και στην προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων – νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Η ΕΙΗΕΑ αναφέρθηκε και στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις του Έντυπου Τύπου, οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη για λήψη αποφάσεων και ενεργειών.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις του ΔΣ, εξέφρασε τη στήριξη του στα αιτήματα των επιχειρήσεων του εντύπου τύπου και των εργαζομένων τους.

Αν σου άρεσε κάνε