Εκλογές ΗΠΑ: Για μεροληψία θα λογοδοτήσουν Facebook και Twitter

Εκλογές ΗΠΑ: Για μεροληψία θα λογοδοτήσουν Facebook και Twitter

MEDIA UPD 19:19 Δημιουργία 22/10/20, 18:57

Να λογοδοτήσουν στη Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, θα κληθούν οι γενικοί διευθυντές του Twitter και του Facebook, μετά από «μπλοκάρισμα» δημοσιευμάτων της εφημερίδας New York Post, τα οποία αφορούσαν τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Η πρόταση πέρασε με 12 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. Οι 10 Δημοκρατικοί δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την έγκριση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετγια -την κενή θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι Δημοκρατικοί είχαν ανακοινώσει από χθες ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού της, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανότατα την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρόεδροι-γενικοί διευθυντές του Facebook και του Twitter καλούνται να καταθέσουν, σε άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία, σχετικά με τις κατηγορίες περί μεροληψίας κατά των συντηρητικών φωνών.

Facebook και Twitter δέχτηκαν κριτική καθώς επισήμαναν ως «παραπληροφόρηση» τα δημοσιεύματα σκανδαλοθηρικής εφημερίδας ενώ επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή αυτών, στις πλατφόρμες τους.

Οι επικεφαλής των δύο κολοσσών, μαζί και με εκείνον της Google, πρόκειται να καταθέσουν στις 28 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με έναν νόμο, που προστατεύει τις εταιρείες του διαδικτύου.

Αν σου άρεσε κάνε