Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ρεκόρ αναρτήσεων με 430 tweets το δευτερόλεπτο

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ρεκόρ αναρτήσεων με 430 tweets το δευτερόλεπτο

MEDIA UPD 16:40 Δημιουργία 07/01/21, 16:32

Τα 23,46 εκατ. tweets έφτασαν χθες τα σχόλια των χρηστών του Twitter, με αφορμή την εισβολή των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο.

Τα χθεσινά επεισόδια παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets απ’ ό,τι κατά τις τελευταίες 24 ώρες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με την πλατφόρμα Visibrain, που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αμερικανικές εκλογές είχαν ήδη οδηγήσει σε έναν όγκο αναρτήσεων έξι φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτόν των προηγούμενων εκλογών το 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει χθες επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν και ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τον πήραν τοις μετρητοίς, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο.

Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, με το Twitter να τον προειδοποιεί για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του, ένα άνευ προηγουμένου μέτρο που αποφασίστηκε μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο.

Αν σου άρεσε κάνε