Cosmote History πρεμιέρα: «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο»

Cosmote History πρεμιέρα: «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο»

MEDIA UPD 16:02 Δημιουργία 05/02/21, 15:53

Οι κορυφαίες ανακαλύψεις της ελληνικής αρχαιότητας που θεμελίωσαν τη σύγχρονη τεχνολογία αναδεικνύονται στη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο».

Η σειρά 4 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης Ειρήνης Βαχλιώτη, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του COSMOTE HISTORY HD, οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουν τις απαρχές μίας από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις: της αυτοματοποίησης. Στα επόμενα επεισόδια, η σειρά θα εξερευνήσει τη γέννηση και την εξέλιξη της μεταλλουργίας, των οικοδομικών υλικών και του συστήματος ύδρευσης.

Την επιστημονική επιμέλεια και την αφήγηση της σειράς έχει αναλάβει ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Θεοδόσης Τάσιος, ενώ την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Γασπαράτος.

Η «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο» αποτελεί το αφιέρωμα του Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή του μήνα στις 21.00. Κάθε επεισόδιο, αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμο στον δωρεάν on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Παραγωγή COSMOTE TV: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη

Εκτέλεση Παραγωγής: Tanweer Productions

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Βαχλιώτη

Σενάριο: Εύη Παπαδοπούλου

Επιστημονικός Σύμβουλος-Αφηγητής: Θεοδόσης Τάσιος

Δημοσιογραφική Έρευνα: Φοίβη Φρονίστα

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Κλειδαράς

Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης

Αν σου άρεσε κάνε