Στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ σε όσους παλεύουν τον σεξισμό που γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης

Στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ σε όσους παλεύουν τον σεξισμό που γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης

MEDIA UPD 15:39 Δημιουργία 15/02/21, 15:31

Οι καθημερινές καταγγελίες για βιασμούς, σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ή …ευθύνης, συγκλονίζουν και ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο των αποκαλύψεων σε σχέση με τη σεξουαλική βία που δέχονται οι γυναίκες στη χώρα μας.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργοί της να σιωπούν ή να παριστάνουν τους ανήξερους και μεγαλοστελέχη στο χώρο του αθλητισμού και του …πολιτισμού να τρέχουν εκ των υστέρων να αποστασιοποιηθούν από τα γεγονότα, όμως η αλήθεια δεν κρύβεται ούτε κάτω από το χαλί των επιχορηγούμενων με δημόσιο χρήμα Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης, ούτε κάτω από την «παλαιάς κοπής» ακροδεξιά λάσπη.

Το 85% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας, με μόλις το 6% να το καταγγέλλει, αποκάλυπτε μία έρευνα πριν λίγους μήνες. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μαύρη εργασία, η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, η επιτελική εφαρμογή του σχεδίου της σταδιακής κατάργησης των ΣΣΕ, η μετωπική επίθεση εναντίον του συνταγματικού και δημοκρατικού δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, αναμφισβήτητα εκτός των άλλων ενισχύουν την κλιμάκωση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων – κακοποιήσεων στα πλαίσια άσκησης εξουσίας από εργοδότες και άλλους «ισχυρούς» τύρρανους.

Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, δηλαδή το κυρίαρχο δόγμα της σημερινής κυβέρνησης, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την ήδη δυσμενή θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία, φορτώνοντας στην πλάτη της εν μέσω πανδημίας ακόμα περισσότερα καθήκοντα για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες κλπ.

Για να μπεί τέλος στο σεξισμό και τη βία που γεννά αυτός, πρέπει να αναπτυχθούν οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, εμπλουτισμένοι με αιτήματα για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γενναία χρηματοδότηση για την υγεία και την παιδεία. Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξουμε στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια όσες και όσους παλεύουν κατά του σεξισμού που γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα Δευτέρα 8 Μάρτη, 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία και κάθε δημοκρατικό πολίτη να στηρίξουν αυτή τη μάχη.

Αν σου άρεσε κάνε