Η κυβέρνηση να επανεξετάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ, τονίζει η ΕΣΗΕΑ

Η κυβέρνηση να επανεξετάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ, τονίζει η ΕΣΗΕΑ

MEDIA UPD 18:58 Δημιουργία 27/07/18, 18:53

TAGS

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφαση τους για εμπάργκο προς το ΣΚΑΪ με αφορμή τη δημοσιογραφική κάλυψη των τελευταίων γεγονότων με τις καταστροφικές πυρκαγιές, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Μετά από τη συνεδρίαση του Εποπτικού Οργάνου της Ένωσης Συντακτών, η ΕΣΗΕΑεπισημαίνει το βαρύ το πένθος και την οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι σε αυτή την εθνική καταστροφή, «δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στην αποστολή της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και κυρίως της άμεσης πληροφόρησης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν».

To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας επισημαίνει ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας.

Κλείνοντας η ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «θα πρέπει να επανεξετασθεί η απόφαση της κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση».

Αν σου άρεσε κάνε