Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας το Facebook

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας το Facebook

MEDIA UPD 12:09 Δημιουργία 04/10/18, 12:07

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας μπαίνει το Facebook, καθώς ξεκινάει επίσημη έρευνα για την πρόσφατη διαρροή δεδομένων, η οποία επηρέασε σχεδόν 50 εκατ. λογαριασμούς.

Την Τρίτη η Επιτροπή δήλωνε ότι προετοιμαζόταν και εξέταζε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τη διεξοδική έρευνα.

«Θα ερευνηθεί, αν το Facebook συμμορφώνεται στους κανόνες της GDPR για εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της, σύμφωνα με το CNBC.

Υπό τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, η εταιρεία εκτίθεται σε τεράστια πρόστιμα για σοβαρές διαρροές δεδομένων. Οι εταιρείες στις οποίες σημειώνεται απώλεια προσωπικών στοιχείων πρέπει να ενημερώνουν τις αρχές μέσα σε 72 ώρες από τη στιγμή που το ανακάλυψαν, κάτι που το Facebook δείχνει να έχει κάνει.

Την ίδια ώρα, η οικονομική τιμωρία είναι σοβαρή. Το μάξιμουμ πρόστιμο που μπορεί να δεχθεί το δίκτυο είναι 4% του ετήσιου, παγκόσμιου τζίρου του. Την περασμένη χρονιά είχε $40,65 δισ. σε έσοδα, οπότε το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει περίπου το $1,63 δισ.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι χάκερ είχαν κλέψει «κλειδιά» που τους έδωσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς 50 εκατ. χρηστών. Λιγότερο από 10% των χρηστών που δυνητικά επηρεάστηκαν ήταν στην ΕΕ, σύμφωνα με την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή.

Αν σου άρεσε κάνε