Η Έφη Αχτσιόγλου στην «Αυτοψία»

Η Έφη Αχτσιόγλου στην «Αυτοψία»

MEDIA UPD 14:57 Δημιουργία 25/10/18, 14:55

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη ενός από τα πιο δύσκολα Υπουργεία, η Έφη Αχτσιόγλου μιλά για όλους και για όλα στην εκπομπή «Αυτοψία».

Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά την Υπουργό Εργασίας στο μέρος που έγιναν οι δύσκολες και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για τα «καυτά» θέματα του Υπουργείου της.

Η Έφη Αχτσιόγλου θυμάται πώς ήταν τα κρίσιμα τετ-α-τετ με τους εκπροσώπους των θεσμών που πολλές φορές, όπως χαρακτηριστικά λέει, «ξεχνούσαν πως διαπραγματεύονται με εκλεγμένη κυβέρνηση και νόμιζαν πως είναι οι ίδιοι Υπουργοί». Επίσης, η Υπουργός περιγράφει τη στάση της Ντέλιας Βελκουλέσκου στον ρόλο του «κακού».

Μεταξύ άλλων, μιλά για πρώτη φορά για τη σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε από συνεργάτες της, οι οποίοι την υποτίμησαν και την αμφισβήτησαν όταν ανέλαβε το δύσκολο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και αναφέρεται στον δυναμικό τρόπο με τον οποίον το αντιμετώπισε. Ακόμη, εξομολογείται πως πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω των δημοσιευμάτων που υποστήριζαν πως η υπουργοποίησή της οφείλεται σε προσωπικές της σχέσεις με μέλη της κυβέρνησης.

Απαντά, επίσης, στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό της Αριστερή, ούσα μέλος μίας κυβέρνησης που εφήρμοσε Μνημόνια.

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρεται στο πόσο άλλαξε η ζωή της από τη μέρα που έγινε Υπουργός και αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το μέλλον.

Αν σου άρεσε κάνε