Το burger των 800 ευρώ

Το burger των 800 ευρώ

UPD 14:18 Δημιουργία 01/04/19, 14:10

Ένα εστιατόριο στο Τόκιο που έχει στο μενού του ένα μπέργερ «limited edition» προς τιμήν της ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, το οποίο, μπορείτε να απολαύσετε αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε το εξωφρενικό ποσό των 800 ευρώ για ένα πιάτο.

Το μπέργκερ ζυγίζει τρία κιλά και έχει διάμετρο 25 εκατοστά, περιέχει φουά γκρα, φέτες βοδινού και μαύρη τρούφα ενώ το ψωμί του είναι πασπαλισμένο με χρυσό.

«Θέλαμε να τιμήσουμε τον νέο αυτοκράτορα και μια νέα εποχή για την Ιαπωνία», εξηγεί ο σεφ Πάτρικ Σιμάντα, την ώρα που παρασκευάζει το πιάτο.

Με το πιάτο αυτό ο Αμερικανός, με ιαπωνικές ρίζες σεφ επιζητεί μεν τη δημοσιότητα αλλά το θεωρεί επίσης «ευκαιρία να βρεθεί κοντά στις γιαπωνέζικες ρίζες του».

Το «Golden Giant Burger» διατίθεται στην εξωφρενική τιμή των 100.000 γεν, και θα παραμείνει στο μενού έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Ιαπωνία απαγόρευε για πολλές δεκαετίες την κατανάλωση κρέατος, μια απαγόρευση που ήρθη από τον αυτοκράτορα Μεϊτζί το 1872 και, από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το χάμπουργκερ έχει τη δική του θέση στη χώρα της Ανατολής.

Η κυβέρνηση αποκάλυψε σήμερα το όνομα της εποχής που θα αρχίσει την 1η Μαΐου: «Reiwa». Τα δύο ιδεογράμματα της εποχής συνδυασμένα μεταξύ τους παραπέμπουν στην αρμονία που φέρνει ελπίδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Η ονομασία αυτή θα συνοδεύει τη βασιλεία του Ναρουχίτο που θα διαδεχτεί τον Ακιχίτο, μετά την παραίτησή του δεύτερου από τον θρόνο λόγω της μεγάλης του ηλικίας

Αν σου άρεσε κάνε