Μεγαλόσωμα σκυλιά σε διαμέρισμα;

Μεγαλόσωμα σκυλιά σε διαμέρισμα;

UPD 13:08 Δημιουργία 06/05/19, 12:57

Είναι μύθος ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά δεν μπορούν να ζουν σε διαμερίσματα;

Η κυρίαρχη άποψη πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο ενεργητικά και χρειάζονται στρέμματα για να τρέχουν, είναι αλήθεια μόνο κατά το ήμισυ. Στην πραγματικότητα, η ενεργητικότητα κάθε σκύλου δεν εξαρτάται απόλυτα από το μέγεθός του. Ξέρουμε αρκετές «τεμπέλικες» μεγαλόσωμες φυλές (Θιβετιανό Μαστίφ, Μαστίφ Ναπολιτάνο κ.ά), όπως και αρκετές πολύ ενεργητικές μικρόσωμες (Τζακ Ράσελ κ.ά).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σημαντικότερο είναι η δική μας συνειδητοποιημένη επιλογή σκύλου που θα προκύψει από την αξιολόγηση των παροχών που μπορούμε να του προσφέρουμε. Η σωστή αξιολόγηση της δικής μας καθημερινότητας, είναι απαραίτητη για την επιλογή σκύλου που θα ταιριάξει στα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής μας – και θα πρέπει να αποτελεί το απόλυτο κριτήριο.

Ο χρόνος που θα μπορούμε να διαθέτουμε στον σκύλο μας, είναι πολύ σημαντικότερος από τα τετραγωνικά.

Ακόμα και οι πιο ενεργητικές φυλές, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να κοιμούνται σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχουν ασκηθεί, να έχουν παίξει, να έχουν αλληλεπιδράσει μαζί μας όσο χρειάζονται, ώστε να εκτονωθούν. Αντιθέτως, ένα ζώο «παρκαρισμένο» μόνιμα στην αυλή, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή, θα είναι δυστυχισμένο.

Αν σου άρεσε κάνε