Άλλαξε... χέρια το διαμάντι «Μπλε Φαρνέζε»

Άλλαξε... χέρια το διαμάντι «Μπλε Φαρνέζε»

UPD 13:16 Δημιουργία 16/05/18, 16:50

Νέο ιδιοκτήτη απέκτησε το διαμάντι «Μπλε Φαρνέζε» (Farnese Blue), το οποίο επί 300 χρόνια περνούσε από γενιά σε γενιά στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Το ιδιαίτερο διαμάντι πωλήθηκε αντί ποσού 5,7 εκατ. ευρώ (6,7 εκατ. δολαρίων) σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Γενεύη χθες, Τρίτη, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις ειδικών, οι οποίοι το κοστολογούσαν μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ.

Το 6,16 καρατίων διαμάντι, σκούρου γκρι - μπλε χρώματος, εξορύχτηκε από το αδαμαντωρυχείο Golconda της Ινδίας και περιήλθε πρώτα στην κατοχή της κόρης του Δούκα της Πάρμας, Ελισάβετ Φαρνέζε, όταν εκείνη παντρεύτηκε τον βασιλιά Φίλιππο Ε' της Ισπανίας το 1715.

Το διαμάντι κληροδοτήθηκε σε περισσότερες από επτά γενιές και, καθώς οι απόγονοι της Ελισάβετ και του Φίλιππου παντρεύονταν με μέλη άλλων οικογενειών της Ευρώπης, «ταξίδεψε» από την Ισπανία στη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Στην ίδια δημοπρασία, δύο πολύτιμα κοσμήματα πωλήθηκαν σε ακόμη υψηλότερες τιμές, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Πρόκειται για ένα δακτυλίδι με οβάλ διαμάντι 50,39 καρατίων, το οποίο πωλήθηκε αντί 6,8 εκατ. ευρώ, καθώς και για ένα διαμάντι 51,71 καρατίων, κοπής μπριγιάν, που πωλήθηκε αντί 7,8 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε