Χωρίς... γαλλική σαμπάνια οι βρετανικές pub

Χωρίς... γαλλική σαμπάνια οι βρετανικές pub

Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ UPD 13:48 Δημιουργία 13/06/18, 13:41

Δεν θα προσφέρει πλέον γαλλική σαμπάνια στους θαμώνες της η βρετανική αλυσίδα pub JD Wetherspoon, την οποία διαχειρίζεται ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Brexit.

Θα πουλά περισσότερα βρετανικά και μη ευρωπαϊκά ποτά, αλλά και βρετανική και αμερικανική μπύρα αντί για γερμανικές μάρκες.

Ο Τιμ Μάρτιν, πρόεδρος της Wetherspoon, που συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., δήλωσε ότι η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες να καταστεί ο όμιλος πιο ανταγωνιστικός ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση της Ε.Ε.

«Η τελωνειακή ένωση της Ε.Ε. είναι ένα σύστημα προστατευτισμού που σε μεγάλο βαθμό έχει παρερμηνευτεί», δήλωση ο Μάρτιν. «Επιβάλλει δασμούς στο 93% του κόσμου που δεν βρίσκεται εντός της Ε.Ε., διατηρώντας τις τιμές υψηλές για τους Βρετανούς καταναλωτές».

Σημαντικές οργανώσεις Βρετανών εργοδοτών έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. μετά το Brexit, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιβολής δασμών και καθυστερήσεων στα σύνορα κατά τις εμπορικές τους συναλλαγές με την ένωση εάν βρίσκονται εκτός του χώρου ενιαίων εξωτερικών δασμών.

Η αλυσίδα pub Wetherspoon θα αντικαταστήσει τη σαμπάνια με αφρώδεις οίνους από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα σερβίρει μπύρα από σιτάρι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν 800 παμπ από τις 9 Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε