Το Σαν Φρανσίσκο έγινε... κόκκινο λόγω πυρκαγιάς! (video)

Το Σαν Φρανσίσκο έγινε... κόκκινο λόγω πυρκαγιάς! (video)

UPD 15:36 Δημιουργία 03/07/18, 15:31

Κόκκινη βάφτηκε η ατμόσφαιρα στο Σαν Φρανσίσκο, λόγω του αέρα που μετέφερε τον καπνό από τις φωτιές που μαίνονται από το Σάββατο στην Βόρεια Καλιφόρνια.

Η φωτιά ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την ξηρασία κατακαίγοντας ανεξέλεγκτα έκταση 243 τ.χλμ., με αγροκτήματα και ράντσα.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή έναν χρόνο μετά τις πιο πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της Πολιτείας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι φωτιές ξέσπασαν το περασμένο Σάββατο και μαίνονται σε έκταση 243 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η υψηλή θερμοκρασία κι οι στις δυτικές ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τα τέλη του μήνα στη Γιούτα, σε περιοχές της Καλιφόρνια, του Άινταχο, της Νεβάδα, του Όρεγκον και της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στο Σαν Φρανσίσκο απειλήθηκαν 700 σπίτια και πολλές φάρμες και 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Μάλιστα στο Κολοράντο οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση περισσότερων από 2.500 κατοικιών σε μια ζώνη 202 τ. χλμ. καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από έξι πυρκαγιές. Οι αρχές συνέλαβαν για εμπρησμό έναν 52χρονο Δανό υπήκοο που ζει παράνομα στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε